Kremen MB
Košarica

 

 

Obveščamo vas, da imamo od 29. 7. 2024 do 11. 9. 2024 kolektivni dopust in je podjetje zaprto.

 

 

Pitnik Pisa

Pitnik Pisa
Pitnik Pisa
Pitnik Pisa
Pitnik Pisa
Pitnik Pisa
Pitnik Pisa
Pitnik Pisa
Pitnik Pisa
Pitnik Pisa
Pitnik Pisa
Pitnik Pisa
Pitnik Pisa
Pitnik Pisa
Pitnik Pisa
Pitnik Pisa
Pitnik Pisa
Pitnik Pisa

Kdo se ne spomni občutka, ko na osamljeni planinski poti naletiš na usmerjen tok hladne pitne vode, ki teče po žlebu, katerega je izdolbla v trd kamen. Ta misel naju je vodila pri izoblikovanju pitnika. Tako sva v trdno kompaktno formo iz grobo obdelanega betona izdolbla mehko linijo in s tem definirala pot vodi, ki priteče iz pipe. Tako teče voda po posebej za njo izoblikovanem žlebu in ponikne v reži, ki jo tvori odmik med betonskim žlebom in vratci iz nerjaveče kovine. Ker se pitnik uporablja kot del urbane opreme je bilo potrebno pri oblikovanju upoštevati izredno veliko izpostavljenost tako vremenskim vplivom, kot raznim oblikam vandalizma. Zato od daleč deluje kot tog težak kubus, kar sva omilila z rahlim nagibom. Najpomembnejši detajl oziroma žlahtnost forme, pa se opazi šele tedaj, ko voda zmoči gladko obrušen žleb in ga zmehča v primerjavi z grobostjo ostale površine. Pitnik je bil sprejet in razstavljen na osemnajstem bienalu industrijskega oblikovanja v Ljubljani,  kar je dodatna vzpodbuda in potrditev uresničene ideje. STUDIO CD, Oblikovalca: Drago Cerjan u.d.i.a. Matej Borin u.d.i.o. Dobavljivo v izvedbi štokan beton, v dobavo je vključena kvalitetna pipa na gumb namenjena pitju vode. Dovod 1/2cole.

Razpoložljive možnosti

1.496,94€
Brez DDV: 1.227,00€
Tehnične lastnosti
Teža 450 kg
Širina 116 cm
Višina 113 cm
Globina 44 cm
Element, ki bo obogatil vsako urbano okolje. Odtočna posoda je iz polirane nerjaveče pločevine, kvalitetna pipa na gumb pa iz kromirane medenine. Stop..
1.147,00€
+ 22% DDV
Minimalistični pitnik, razvit v sodelovanju s krajinsko arhitektko Tanjo Simonič Korošak. Izdelan je v celoti iz inoxa in ima enostavne ter čiste lini..
864,00€
+ 22% DDV